Valitan tällä kertaa ihmisten pätemisen tarpeesta, vaarana on leimautua todelliseksi kusipääksi ja marmattajaksi.. Mutta senkin uhalla ;)

Mistä ihmiselle tulee sellainen tarve, että on pakko päästä pätemään jokaisessa asiassa (varsinkin sellaisessa mistä itse ei todellakaan mitään tiedä)? Myönnän että itsekin omistan taipumusta tähän, mutta silti se piirre ärsyttää muista ihmisissä.

Otetaanpa pari esimerkkiä, puhuin erään sukulaismieheni kanssa autoista (joista me kumpikaan emme OIKEASTI tiedä mitään), molemmilla on oma suosikkimerkki jolla ajamme (minun kohdallani haluaisin ajaa) ja silti tämän sukulaisen oli yrittää ärsyttää minua parhaalla mahdollisella tavalla
mollaamalla rakastamaani ruotsalaismerkkiä. Toisena esimerkkinä voisin mainita studiolaitteet ja yleisesti soitintarvikkeet, joista mielestäni tiedän kohtalaisesti,en älyttömästi mutta sen verran että uutta laitetta ostaessa osaan hieman vertailla eri laitteita. Aina löytyy ihminen joka mielestään tietää jostain laitteesta (jonka itsekin monesti omistan/olen omistanut) huomattavasti enemmän ja on heti valmis puolustelemaan kantaansa vaikka huutamalla, sitten kun käymme tarkistamassa asian todellisen tolan niin kommentit löytyvät aina "no enkös mää niin sanonukki?".. jepjep..

Ja sitten viimeinen (muttei todellakaan vähäisin) on tämä iänikuinen Mac vs. Pc -keskustelu, jossa pc-miehet yrittävät henkeen ja vereen perustella sitä miksi pc on niin paljon applen hankintaa parempi vaihtoehtoa. Itse vannoutuneena mäkkimiehenä en pc:tä omaehtoisesti käytä, sillä mielestäni vanhatkin macit ovat toimivampia kuin uudentöhkeät windoza-koneet.
Muutaman ystäväni kanssa minulla on erittäin hyvä ymmärrys, minä ymmärrän miksi he harrastavat (sanan varsinaisessa merkityksessä) windows-koneita ja he ymmärtävät miksi minä en itselleni pc:tä kovin helpolla osta, ja tämä menee hyvin. Mutta muutamat ystävistäni eivät vain voi käsittää miksi "käyttää tuplat enemmän rahaa koneeseen joka on tuhat kertaa vaikeampi käyttää". Nämä ovat yleisimpiä perusteluja:

    1. hinta: on totta, että applen koneet ovat huomattavasti perus-pc:tä             kalliimpia, mutta saat rahallasi varmasti toimivan kokonaisuuden jossa         laaduntarkkailusta ei ole tingitty.

    2."Vaikea käyttää": Kun joku tämän "oljenkorren" todellaan suustaan           päästä, tietää että hän ei ole perehtynyt maccien sielunelämään                   satunnaisia kokeiluita lukuunottamatta (on tietysti totta, että kaikille             nämä koneet eivät yksinkertaisesti sovi, tällaisia en vain ole yhtään                 tavannut).

Eihän tästä pitänyt tulla apple vs. pc -vuodatusta, mutta päätyihän se loppuviimein kuitenkin sinne :)  Kuten huomaatte, arvoisat lukijat, olen erittäin vanaattinen "valkean kuulaan" -käyttäjä.

Täältä tähän:

-TP